Ο καρπός της κορωνέικης ελιάς συλλέγεται με παραδοσιακό τρόπο (ράβδισμα και κλάδεμα) και μέσα σε 24 ώρες μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο,
όπου περνάει μέσα από διάφορα στάδια ώστε να αρχίσει η διαδικασία της παραλαβής του ελαιολάδου.
Η έναρξη της επεξεργασίας αρχίζει με το πέρασμα του καρπού από ειδικά μηχανήματα για πλύσιμο και καθάρισμα από τα φύλλα.
Το καθάρισμα από τα φύλλα γίνεται με αυτόματο αποφυλλωτήριο. Η φροντίδα αυτή είναι απαραίτητη γιατί μια μεγάλη ποσότητα φύλλων όταν αλεστεί
μαζί με τον ελαιόκαρπο προσδίδει στο ελαιόλαδο πικρή γεύση και αρκετή χλωροφύλλη (πράσινο χρώμα) η οποία δεν βοηθά στη διατήρηση της
ποιότητάς του.
Ακολουθεί το πλύσιμο με το οποίο απομακρύνονται οι ξένες ύλες (χώμα, σκόνη) που περιέχονται στον ελαιόκαρπο.
Η άλεση του καρπού, αποτελεί μια σημαντική φάση έκθλιψης, η οποία γίνεται με μεταλλικούς σπαστήρες που περιστρέφουν τον καρπό με μεγάλη
ταχύτητα μέσα σ' ένα διάτρητο τύμπανο. Κατά την άλεση απαιτείται προσοχή ώστε η θερμοκρασία της πάστας να μην ανέβει πάρα πολύ και ο
θρυμματισμός του καρπού να μην είναι υπερβολικός γιατί τότε μπορεί να γίνει αιτία για πικρή γεύση στο ελαιόλαδο.
Η μάλαξη της πάστας γίνεται σε ειδικούς μαλακτήρες στρογγυλούς ή επιμήκεις. Εκεί με απόλυτα φυσικό τρόπο, και αποκλειστικά με μηχανικά
μέσα και σε θερμοκρασία μικρότερη των 27ο C εξάγεται εν ψυχρώ, ο φυσικός χυμός της ελιάς, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.